Aktuelt

- Et statskupp initiert av Brasils verste krefter

Sivilsamfunnet i Brasil raser etter at nasjonalforsamlingen stemte for å åpne riksrettssak mot landets president. – Statskuppet svekker vårt demokrati, og hele vår kamp for menneskerettigheter står på spill, sier Iara Pietricovsky de Oliveira.

Oljefondet og fornybar energi: Grønn skuffelse

Kirkens Nødhjelp er skuffet over at regjeringen foreløpig ikke åpner for at oljefondet skal kunne investere i unotert infrastruktur, og da spesielt fornybar energi. Samtidig må Oljefondet drive et langt mer aktivt eierskap for å bekjempe hemmelighold o...

Skatteparadiser

Hemmeligholdet som avsløres gjennom Panama Papers, gjør kapitalflukt og skatteunndragelser mulig. Dette rammer verdens fattigste hardest.

Fortvilelsen i Hellas

Det er sent på kvelden, mørkt, kaldt og vått. En overfylt båt går tom for bensin bare 50 meter fra land. De vet ikke hvor de er og ingen kan se land i mørket. Det oppstår panikk og de faller over bord. 38 mennesker mister livet. Redningsvestene de kjøp...

Livstruende tørke i Etiopia truer over 8 millioner mennesker

8,2 millioner mennesker trenger nødhjelp i Etiopia etter langvarig tørke i regionen. Hvis regnet kommer nå, vil det i stedet for å vanne avlinger føre til livsfarlige flommer fordi jorda er for tørr til å ta i mot store menger med vann.

Forventer at Erna bidrar til framgang i forhandlingene

Mandag taler statsminister Erna Solberg ved åpningen av klimatoppmøtet i Paris. – Erna må vise at Norge vil bidra til å få en rettferdig klimaavtale i havn, sier Ingrid Næss-Holm, klimarådgiver i Kirkens Nødhjelp. 

Når båten seiler inn

Flere titalls av våre mest folkekjære artister har sammen spilt inn sangen "Når båten seiler inn". Alle inntekter skal i sin helhet gå til Kirkens Nødhjelps arbeid for flyktninger.

Viktige seire for fattigdomskampen

– Dette er gode nyheter for vår felles kamp mot fattigdom. KrF og Venstre har i budsjettforhandlingene sikret viktig arbeid for marginaliserte mennesker, fattige og sårbare land, sier generalsekretær Anne-Marie Helland i Kirkens Nødhjelp.