Aktuelt

Malaz Mustafa i Darfur med tilgan til rent vann fra Kirkens Nødhjelp

Håp i hver vanndråpe for Malaz (7)

For seks måneder siden måtte Malaz Mustafa flykte fra Sør-Sudan til Darfur. Nå har hun funnet en trygg havn med tilgang til rent vann, skole og helsehjelp.

Regina på 13 år har ansvar for å hente vann i familien. Hun bor i leiren Bilel i Darfur.

Vannets livskraft

Rent vann til ofre for Darfur-konflikten som startet for 17 år siden, har forandret livene til nesten 40.000 mennesker, og viser vannets kraft. Fra første vanndråpe til i dag har Bilel blitt en trygg havn for mennesker i nød med alt fra helseklinikker...

Mennesker som opplever matmangel i Haiti

Matmangel og politisk kaos på Haiti

42 prosent av befolkningen på Haiti står i fare for å sulte, ifølge FN. Samtidig øker de voldsomme opptøyene og det politiske kaoset i landet.

Mennesker som går i skogen iført gule klær

Er eldgamle kirkeskoger en løsning på klimakrisen?

Klimaendringene rammer stadig flere mennesker. Mer tørke og naturkatastrofer gir mangel på mat og rent drikkevann i verdens fattigste land. Men i Etiopia spirer håpet i eldgamle kirkeskoger. Kan de være en løsning på den globale klimakrisen?

Mennesker med munnbind i Malawi

Malawi hardt rammet av covid-19

Overfylte sykehus, få respiratorer og foreløpig ingen vaksine. Det er situasjonen i Malawi, som nå rammes av den andre smittebølgen av covid-19.

Bilde av plakat som som tar for seg stortingssalen og med teksten "hvor verdensvennlig er politiken?"

Hvor verdensvennlig er politikken?

Kirkens Nødhjelp har vurdert partienes utkast til partiprogram og kommer med anbefalinger om hvordan programmene bør bli sterkere på utvikling. – MDG, KrF og SV leverer solide program på bistands-, klima- og utviklingspolitikk – mens FrP og Høyre har e...