Sudan: Nesten 26 millioner mennesker sulter

Ferske tall fra Sudan viser at alt går fra vondt til verre. Situasjonen er alarmerende. Vi kan ikke vende ryggen til Sudan nå, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Image (13) copy.jpg

Over halvparten av befolkningen sulter, ti millioner mennesker er på flukt, nesten 20 millioner mennesker mangler tilgang til rent vann og sanitære forhold. 

– Kirkens Nødhjelp trapper nå opp sin innsats, men kan gjøre mer med flere ressurser.

15. april 2023 brøt det ut kamper i Sudans hovedstad Khartoum mellom regjeringshæren og deres tidligere allierte i RSF-militsen.

Samme dag brøt det ut kamper i Darfur vest i landet.

De humanitære behovene har økt dag for dag og det er krevende å komme frem med nødhjelp. 

– Folk dør av sult rett foran øynene våre. Mens verdens blikk er rettet mot Midtøsten og Ukraina, står vi overfor den største humanitære krisen i verden, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp.

Kirkens Nødhjelp har vært til stede i 52 år. Stått med folket gjennom krig, sult og kriser. Men det som skjer nå er uten sidestykke. 

Image (12) copy.jpg

– Dette utvikler seg rett foran øynene våre, og det er en enorm krise. Det er svært begrenset tilgang for å komme fram med nødhjelp, sier Høybråten. 

Så langt har vi nådd ut til over 100.000 mennesker og styrker blant annet matsikkerheten i Gedaref og White Nile. 

Vi deler ut såkorn og har opplæring i bærekraftig jordbruk. 

Kirkens Nødhjelp har også et omfattende arbeid knyttet til vann,  sanitær og hygiene. Vi bygger blant annet doer og vannpumper, reparerer vannrør, kjører inn vann med lastebiler og deler ut hygienepakker. 

– Vi står klare til å trappe opp vårt arbeid til flere områder der behovene er størst. Folk i nød skal ha hjelp, sier Høybråten. 

Støtt vårt katastrofearbeid. Vipps 2426

Gi en gave

Din støtte går der behovet er størst

Du kan gi uten å fylle ut opplysninger om deg selv, men legg gjerne inn e-postadresse og telefonnummer om vi kan få lov å kontakte deg av og til, for eksempel de gangene vi trenger akutt hjelp.

Fast månedlig betaling med:

eller
Gaven din kan gi 300 kr er nok til å gi 1 person personer varig tilgang til rent vann hver måned