Nyheter & Presse

Her finner du siste nytt fra Kirkens Nødhjelp. 

Pressevakt: Tlf: 932 42 493 

Epost: presse@nca.no

Natalya fra Ukraina: Vi må være positive!

Jeg har nylig sett et russisk kampfly passere oss i lav høyde, på kort avstand. Daglig er det rapporter om dødelige angrep på både sivile og militære mål. Skadene og omkostningene av denne krigen er voldsomme. Likevel er det dette Natalya sier når jeg...

Line Isegran er Kirkens Nødhjelps nye HR-direktør

Line har vært ansatt i Kirkens Nødhjelp siden 2020 og har ledererfaring fra Fretex Miljø AS, hvor hun også har vært med i ledergruppen i over 12 år. Hun har en Master of Management fra Handelshøyskolen BI.

Utfasing, ikke utvanning

Mens klimatoppmøtet i Dubai avsluttes, er hundretusener av mennesker rammet av flom i Øst-Afrika. For dem har klimaendringene allerede forandret livet.

Historisk vedtak i kampen mot skattetriksing

FN vedtok 22 november å starte en prosess for en skattekonvensjon. Det var samtlige afrikanske land som fremmet forslaget, og det fikk et overveldende flertall i FNs generalforsamling. Dette kickstarter en mellomstatlig FN-prosess for å forhandle frem ...

Lege Jane Manyahi, ved Cardinal Rugambwa Hospital i Dar Es Salaam i Tanzania. Foto: Kirkens Nødhjelp. 

Gjennomslag for ny helselov

I syv år har Kirkens Nødhjelp, sammen med vårt kirkenettverk i Tanzania, kjempet for en ny helselov. Lovforslaget har vært utsatt to ganger i parlamentet, men etter omfattende lobbyvirksomhet, gikk lovforslaget gjennom denne uken.